Calle Lindén

Aeneas

lindncalle

Utbildad vid Musikkonservatoriet i Falun och på Operahögskolan i Stockholm. Han har konserterat med bl. a. Gävleborgs symfoniorkester, Norrköpingssymfoniorkester och Dalasinfoniettan samt gett romanskonserter på Carl Larsson-gården, Engeltoffta och i många kyrkor.
Som barytonsolist har han framfört bl.a. Mozarts’Missa Brevis”, Orffs ”Carmina Burana” och Larssons ”Förklädd Gud”. Calle har spelat Angelotti i ”Tosca” under ledning av Pier Giorgio Morandi och har på Opera-högskolan bl.a. sjungit Greve Almaviva i ”Figaros Bröllop”, Aeneas i ”Dido och Aeneas”.
Calle har tidigare gjort rollen som Bill Huston i Dancer in the Dark på Norrlandsoperan samt Fadern i Romeo och Julia på Vadstena-Akademien. Han har även framträtt som Angelotti i Tosca med Gävle Symfoniorkester och sjungit Carmina Burana med Dalasymfoniettan.
Calle Lindén sjöng i Dalhalla Opera´s uppsättning av Rhenguldet 2013 och sommaren 2014 sjöng han Montano och härolden i Otello på Opera på Skäret.
Calle har bl.a. mottagit Anders Wall-stipendiet, Confidencens, Joel Berglunds och Barbro Saléns stipendium och är en av årets Christina Nilsson-stipendiater, 2010.
Calle Lindén, 26, har tilldelats 2011 års stipendium ur Maritta och Carl Wahrens stipendiefond.Calle Lindén fick stipendiet efter sin insats som Dancairo i sommarens uppsättning av Carmen på Opera på Skäret.Stipendiet ska ses som ett stöd för vidareutveckling av hans vokala och sceniska begåvning.Stipendiet ur Maritta och Carl Wahrens stipendiefond är på 10 000 kronor.