Musik i Grönt med Hovsångerskan Ingrid Tobiasson och Pianisten Johan Ullén Den 1 oktober 2016 kl. 16.00

 

Missa inte chansen att få njuta av Hovsångerskan Ingrid Tobiassons underbara skönsång i historisk 1700-tals miljö när hon framför operaarior och romanser ackompanjerad av Johan Ullén. Buss t/r till självkostnadspris arrangeras från cityterminalen i Stockholm.

Biljetter och Buss bokas hos Sten Johanisson-Thörne på 070 610 03 39

ngrid-obiasson_gron_liten

Carmen Den 30 Juli 2016 kl. 16.00      (UTSÅLT)

En specialanpassad föreställning för Stålboga Paviljong av årets Dalhallaopera Carmen av Georges Bizet. Efter föreställningen serveras en middagsbuffe med vin.

Bussresa t/r till Stålboga som avgår från Stockholm Central går att boka till självkostnadspris på 070 610 03 39.

Operan utspelar sig i Sevilla på 1820-talet. Carmen arbetar i en cigarettfabrik. Hennes vänner är smugglare, småtjuvar, prostituerade och andra i samhällets utkanter. Carmen bedårar männen genom sin skönhet och sitt utmanande sätt. Hon arresteras efter ett bråk men förmår korpralen Don José, som vaktar henne, att släppa henne fri genom lova honom sin kärlek.

Don José straffas men beger sig sedan till Lillas Pastias krog där Carmen väntar. Där skildrar tjurfäktaren Escamillo sina bedrifter och Carmen lyssnar hänfört. Hon dansar för Don José men hånar honom när han vill återvända till kasernen. När löjtnant Zuniga uppvaktar Carmen råkar de båda männen i slagsmål. Don José ansluter sig till zigenarnas rövarband.

Men Carmen tröttnar snart på Don Josés eviga svartsjuka. När Escamillo kommer till deras läger för att bjuda in Carmen tjurfäktningen blir Don José rasande och försöker skjuta honom. Micaela, Don Josés flickvän hemifrån, bevittnar alltihop från ett gömställe. Hon har kommit för att hämta hem honom till hans döende mor. Han följer motvilligt med men svär att han ska återvända.

Carmen eskorteras av Escamillo till tjurfäktningsarenan. Vänninorna varnar henne för att Don José är i närheten. Han försöker förgäves påminna Carmen om deras kärlek men hon förklarar att hon nu tillhör Escamillo. Han knivhugger henne till döds samtidigt som hurraropen från arenan visar att Escamillo besegrat tjuren.

mols1

Dido & Aeneas / La Serva Padrona den 3 och 4 September 2016 kl. 16.00

(UTSÅLT DEN 3 SEPTEMBER)

Missa inte chansen att få uppleva två fantastiska barockoperor.

Bussresa t/r till Stålboga som avgår från Stockholm Central går att boka till självkostnadspris på 070 610 03 39.

Dido & Aeneas

Vi börjar med Henry Purcells Dido och Aeneas

Karthago omkring 1100 f.Kr. Karthagos drottning Dido sörjer sin döde make. Hennes förtrogna Belinda kommer med förslag på någon hon tror både kan lindra drottningens hjärtesorg och samtidigt bringa fred till det krigshärjade Karthago. Dido upptäcker kärleken på nytt och förälskar sig i den trojanske prinsen Aeneas som kommer på besök. Hennes känslor är besvarade men onda häxor smider planer och Aeneas ställs till slut inför ett ödesdigert val…

I rollen som Dido får ni höra mezzosopranen Katarina Karnéus,
Aeneas sjungs av barytonen Calle Lindén, Belinda av sopranen Mia Karlsson och Trollpackan av basbarytonen Markus Schwartz. De små rollerna framförs av elever från Stockholms Operastudio och vi har även Indrakvartetten som vi får njuta av.

bil01

La Serva Padrona

Efter pausen forsätter vi med La Serva Padrona av Giovanni Battista Pergoles

Någonstans i Neapel, Italien. Det är morgon i Ubertos hus. Hans piga Serpina är ilsknare än vanligt. Han skulle ha sovit bättre i natt om det inte var för Serpinas usla humör. Hon, som tidigare var vänligheten själv, har blivit sur och grinig. Istället för att sköta hemmet tror hon sig vara frun i huset. Vad är det för trams om att hon plötsligt har hittat en friare och skall gifta sig? Nog vore det väl i och för sig skönt om hon tog sitt pick och pack och stack…eller?

Här får vi njuta av sopranen Marie Arnet i rollen som Serpina, Uberto sjungs av basbarytonen Åke Zetterström och den stumma rollen Vespone spelas Markus Schwartz.

För regin står Göteborgoperans Mattias Ermedahl och vid Pianot/cembalon hör vi Johan Ullén.

bil001-1