Mattias Ermedahl

Regissör

mattias ermedahl

Mattias Ermedahl är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm. Han är engagerad som sångare vid GöteborgsOperan sedan 1994 där han gjort en rad roller såsom Gabriel Järnesten (Eisenstein) i Läderlappen, Greve Almaviva i Barberaren i Sevilla och Pedrillo i Enleveringen ur seraljen. Tidigare roller inkluderar bl a Förste chefstekniker i Aniara, följt av Styrmannen i Den flygande holländaren, Ferrando i Così fan tutte, Cavaliere Belfiore i Resan till Reims, Tamino i Trollflöjten, Chevalier de la Force i Karmelitsystrarna, Paris i Sköna Helena, titelrollen i Pelléas och Mélisande, Don Ottavio i Don Giovanni, Ben i Telefonen och Commodore/Eric, Mathis/Agent 2 i Notorious.
Bland hans många övriga engagemang kan nämnas Kung Ouf i Chabriers operafars Horoskopet och poeten Giocondo i Rossinis Äkta kärlek sökes på Läckö Slottsopera, Lenskij i Eugen Onegin, Brasilianaren i Pariserliv och Domaren i Carmencita Rockefeller på Malmö Opera, Edwin i Csardasfurstinnan på Nöjesteatern i Malmö samt roller på Folkoperan i Stockholm, NorrlandsOperan och Wermland Opera.
De senare åren har Ermedahl även regisserat; Death Knocks av Woody Allen och Christian Joost på Kronhuset i Göteborg, Romeo och Julia i föreställningen Starcross’d Lovers i Vadstena, Fridas Visor, La serva padrona, nypremiären av Rossinis Askungen och Jultrad-i-trion på GöteborgsOperan.